HTML

olaszországi utazásaink

Beszámoló utazás közbeni élményeinkről.

Friss topikok

Címkék

Archívum

2011 szept. 24 8. nap Firenze

2011.10.18. 21:03 borsóné

Cortonától másfél óra alatt értünk Firenzébe. Nehezen találta meg a GPS a Viale Michelangelót az ingyenes parkolót. Még nehezebben találtunk parkolóhelyet. Na végre lett egy be is álltunk örültünk, mint majom a farkának, csak éppen kiszállni nem tudtunk olyan közel volt a másik autó. Tovább keresgéltünk, köröztünk aztán lett. Hááát a kilátás pazar, gyönyörű.

A 13-as busszal lementünk a városba az állomásnál van a végállomása a busznak. Onnan már látszik merre kell menni a Duomo kupolája messziről integet.

Rengeteg ember, zsufis nagyon Firenze. Üzlet,üzlet után mindenféle kajáldák, fagyis.

 

Kivülről gyönyörű a Duomo, a Battistero, de nekem belülről nem mond semmit.Megnéztük a Palazzo Vechiot, Dávid másolatot. A Ponte Vecchio nagy csalódás volt /csak ekkora, ilyen pici?/ azt hittük nagyobb. Elmentünk az Uffizi mellett. Sétálgattunk céltalanul, ismerkedtünk a várossal. Felszálltunk valami buszra, arról átszálltunk valahol a 13-asra /ezt ismertük/ és ez visszavitt a kocsihoz. Ott még nézelődtünk, fotóztunk és vissza indultunk kedvenc Cortonánkba. Ismét vacsora a Dardanoban, ismét finom volt minden. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyeink.blog.hu/api/trackback/id/tr913312880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása