HTML

2011 szept. 19 Certaldo és San Gimignano

2011.10.18. 19:30 borsóné

Eljött 3. napunk. Jól bereggeliztünk a szálláson aztán 11-kor elindultunk Certaldóba 11,45-re meg is érkeztünk a Piazza Boccaccio parkolóba 1 óra/ 0,8 euro. Pont szemben van a sikló, ami felvisz a historica centerbe. Sikló returjegy 1,5 euro. Egy órát voltunk elég is volt. Szerintem kihagyható. Eléggé unalmas, kihalt utcák. Parkoló melletti utcában van a Bar Italia ettünk egy panninot, ami száraz és hideg volt a kv pocsék mind ez került 8 euróba.

San Gimignanoban 2 órát voltunk elég volt. Parkolás 2 óra hosszára 4 euroba került. Ettünk fagyit Sergionál, iszonyu hosszú sor,5-6 eladó a pici üzletben, igazán ki se lehet választani a fagyit, mert a tömegtől nem látni, 4 adag pohárban 4,6 euro volt- hááát nem volt rosz. Duomoba a belépő 3,5 euro/fő. A Torre Grossa-ba nem mentünk fel. Nagyon szép a Piazza del Ciszterna a kúttal  és a Piazza del Duomo, valamint a Sant Agostino templom.

Estére vissza Sienába vacsora a Pizzéria Gabielleriben:1 carpaccio, 1 pizza, 1 pohár sör 20 euro.

 

Összegezve napunkat Certaldo kihagyható, San Gimignano kötelező látnivaló, tényleg igazi középkor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyeink.blog.hu/api/trackback/id/tr573312629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása